2008/08/26

"Gyilkolós" zenék...

Nem értem azokat a nagyokosokat, akik rögtön a zenét, a zenekarokat kezdik okolni, ha egy gyerek erőszakos cselekedetet hajt végre, netán gyilkol is. Ebben a cikkben például (a videó alatt) egy dél-afrikai kölyök Joey Jordison (Slipknot) maszkjában jelent meg, és mindenkit jól "lekardozott". Tettének teljes tudatában volt, mert nem ellenkezett, amikor elvitték a rendőrök. Ilyekor jön persze rögtön az, hogy sátánista zene, meg ölésre buzdító szövegek, meg a fasztuggya még mi. Corey Taylor (Slipknot) is jól teszi, hogy nem érzi magát felelősnek érte. Miért is kellene? Hiszen egyrészt (ahogy a cikkben is olvasható), mert ők nem buzdítanak senkit gyilkolászásra, másrészt meg ha egy gyerek elméje ép, otthon szeretik és normálisan felnevelték a szülei, eszébe sem jutna ilyet tenni. Nyilván, ha otthon mindig balhé van, alkoholista (vagy drogos) szülők, bármilyen állandósult problémák, akkor a gyerek esze-lelke is instablabb lesz. És így befolyásolhatóbb. De nekem senki ne mondja, hogy önmagában hibáztatható egy "csúnya, rossz" zenét játszó zenekar! Vagy ott van például Seress Rezső Szomorú Vasárnapja. Úgy terjedt el a világban, hogy a magyar öngyilkos himnusz. Jó, oké, nyomasztó, depresszív és szomorú dal, és a világháború idején meg is értem, ha sokan inkább az öngyilkosságot választották (miután meghallgatták), és nem a rossz körülményeket, DE! Ha egy optimista, lelkileg kiegyensúlyozott ember meghallgatja, nem fogja magát fejbelőni.

Véredény

4 Kommentek:

At szerda, augusztus 27, 2008, Anonymous Névtelen mondta...

Az ilyen híreken, feltételezéseken mindig annyira, de annyira felhúzom magam!
Felszínes marhaságok. Egy: egyetértek veled betu, hogy nem a zene tesz valakit gyilkossá. Akiben benne van a hajlam, az már eleve személyiségzavaros, és egy gyerekdalban is találna "gyilkos üzenetet".
Kettő: könyörgöm, a SlipKnot... hol van a zenéjükben erre ösztönzés, :D Hát ez vicc... A Slipknoté, lehet, hogy hülyén hangzik, de érzelmekkel teli zene, és nem agresszív. nem öldmeganyádat.
fuuhh, hát fel vagyok háborodva! :o) Ez annyira kész....

 
At szerda, augusztus 27, 2008, Blogger Betuka mondta...

Ja, a Slipknotnak max a zenéje agresszív, de a szövegei nem.

 
At szerda, augusztus 27, 2008, Anonymous Névtelen mondta...

persze ezeket a (többnyire) alaptalan dolgokat a hülye szülők találják ki, akik nem értik, mitől kattant be a gyerek... szerencsére egyelőre nem nagyon érdekel senkit, hogy mit szájalnak. maximum mi szívjuk meg, mert mondjuk a mozifilmek gyermeteg korosztály-besorolása miatt kevéssé élvezhető a dolog (pl. die hard 4 káromkodás nélkül...).
((kis személyes sztori: annak ellenére, hogy kifejezetten élvezni tudom a "belezős" filmeket/szg játékokat, kb. fél napig remegtem, amikor tőlem 10 méterre csapott el egy nénit a villamos elég csúnyán))
ehhez muszáj volt hozzászólnom :D

 
At szerda, augusztus 27, 2008, Blogger Betuka mondta...

no igen, a filmek és a valóság köszönőviszonyban sincsenek egymással... :)

 

Megjegyzés küldése

<< Haza