2007/07/17

A média halála?

Azt olvastam a Népszabadságban, hogy már maguk az újságírók és a médiában dolgozók is vészmadárkodnak, hogy a médiának lőttek, mert itt jönnek a rettegett blogok. Hogy blogot bárki írhat, bárki bármilyen információt fölpakolhat (pl. egy baleset résztvevője hamarabb jut billentyűzethez, mint maga a riporter (?) ...), ami talán hitelesebb(nek tűnhet). Az ilyen egyéni megmozdulásokból viszont hiányzik a többszöri ellenőrzés, ami a médiában és a sajtóban megvan.
Szerintem nem kell ijedezni. Lehet, hogy az USA-ban már verseny van a blogok és a média közt, de itt még nem. És szerintem még mindig könnyebb lehuppanni a TV elé, vagy venni egy napilapot és akárhol olvasni, mint legörnyedni a számítógép elé, és bámulni a monitort. (Na jó, laptop kivétel, az ad valamennyi kényelmet, de nem eleget.) Értem ezt most az átlag magyar lakosságra.
Meg különben is, a sajtó halálát is évtizedek óta emlegetik, mióta megjelent a rádió meg a tévé. És, ha van is enyhe csökkenő tendencia, a sajtó nem halott. Mindig szükség lesz újságokra.

Véredény

7 Kommentek:

At szerda, július 18, 2007, Blogger vadalma mondta...

tök mindegy, mert az internet is össze fog omlani. ;D

 
At szerda, július 18, 2007, Blogger Betuka mondta...

Miből gondolod? :D

 
At szerda, július 18, 2007, Blogger vadalma mondta...

nem hallottad még? :o
pedig már 2000-re is megjósolták. annyi a hiszti tárgya, hogy egyre több információ kerül fel a netre és nem fogja bírni a világháló, rohamosan növekszik a felhasználók serege, bla bla bla... vhol olvastam.

 
At szerda, július 18, 2007, Blogger Betuka mondta...

szóval erre gondoltál. :) hát... nem tudom, majd lesz valahogy... a Földön is túl sokan vagyunk... :D

 
At szerda, július 18, 2007, Anonymous Névtelen mondta...

ezt mondtak annak idejen az elso chipre is, ami kisebb szoba meretu volt.
en nem lennek ennyire biztos egy szakma orokre szolo fontossagaban; nyilvan meg jo darabig fog kelleni, de ne, hiszem hogy orokke...

 
At szerda, július 18, 2007, Blogger Betuka mondta...

Amíg valószínűleg ebben a szakmában fogok elhelyezkedni, addig lécci légy benne biztos! ;))

 
At vasárnap, július 22, 2007, Blogger Unknown mondta...

Minden szakma véget ér egyszer, pl. ha nézed a Star Treket, 2200-2300 as évekre nem lesz pénz, ergo majd nem kellenek a közgazdászok sem:D Párizst meg el fogja lepni a lósz@r! Találják már fel az autót légyszi.

 

Megjegyzés küldése

<< Haza