2006/08/08

Triatlon+Bogratlon

A legjobban azt utálom a blogolásban, hogy nem tudom elkezdeni a mondanivalómat.

Úgyhogy... ripityom.

Tegnap meg tegnapelőtt voltunk Tiszaújvárosban, oszt' jó vót. :D Na jó, szóval minden évben megrendezik a Triatlon világkupát kis országunk egyik kémiai és füstölgős, szockorszakban épült központjában, a Tisza mellett. Lényegében egy napos a verseny, de a városban egy egész hétig mennek a programok. Nos, mi vasárnap mentünk, hogy bebizonyítsuk a zsűrinek, hogy tudunk jót főzni, jó hangulatban. Ekkor volt ugyanis a Bogratlon. Hogy mi az? Hohó. Triatlon+bográcsolás= Bogratlon. :)
Főzőverseny, ja. Egész naposra nyúlt az esemény, reggel fél 10-től délután 5-ig. Mi voltunk a Hajdú Legények, és öhönnel (slambuccal, ha így jobban ismeritek) indultunk. Jó kis alfődi parasztkaja, beavatatlanoknak krumplis tészta, akik pedig ismerik, tudják, hogy ez TÖBB, mint krumplis tészta. Bogriban sütött, 32-szer megforgatott, isssteni kaja. :) Meg is nyertük a legjobb tésztaétel kategóriát. :) A városi zsűrin kívül Nacsa Olivér (mint "sztárvendég") is értékelte a kajákat. Mikor apukám kérdezte tőle, hogy mi a véleménye (ő volt a szakács), annyit mondott: "Megmondom Norbinak, hogy hagyja a picsába az Update-et."
Nyertünk utalványt az egyik tiszaújvárosi vendéglőbe, meg pezsgőt. Leszámítva, hogy felpuffadt a pocim, meg hogy lassú volt a zsűri, meg hogy megfájdult a fejem közben, egész jó volt a program, jól éreztük magunkat. :)

Hétfőn szar idő volt, ígyhát a gyerekek kénytelenek ilyenkor bent ragadni a lakásban, és Született feleségeket néznek, felirattal. Második évad. :) Remélem nem lettünk függők... iiimááádom azt a sorozatot!
Délután hatkor nem esett, így lehetőségünk nyílt a futóversenyre is elmenni. Mármint a városiak futottak, kábé ötszázan. Mi is. :) Két kilométer volt a táv, tulajdonképpen egy nagy kör a városban. Szép lassú tempóban (egyszer sem leállva) kábé a középmezőnyben végeztünk. Jó volt az egész napos punnyadás után. :) Este Torres Dani és a Veni Styx volt. Nos, Daninak még mindig nincs hangja :), de nagy showman, állandóan grimaszolt, teljes szenvedéllyel zenélt, és dicséret illeti a zenekar tagjait is, mert nagyon jól zenéltek. A hangulat megvolt, szóval... csak így tovább, fiúk. :)

Ma meg hazajöttünk.

Véredény

3 Kommentek:

At kedd, augusztus 08, 2006, Anonymous Névtelen mondta...

Én voltam egy pár ilyenen már. A bográcsozás az tényleg nagy buli, főleg amikor mondjuk nem olyan jó az idő. :D Megtapasztaltam már...
Amúgy az utolsó nap a legeslegjobb. ^^

 
At szerda, augusztus 09, 2006, Anonymous Névtelen mondta...

A Született feleségek tényleg király, de nekem a csúcs most a Prison break :D
Most lesz az első szezon az rtlen, de én már a 2.at várom :)

 
At szerda, augusztus 09, 2006, Blogger Betuka mondta...

Angelwings> Mi minden évben triatlonozunk, ugyanis unokatesómék ott laknak T.ú.v.-ban, szóval ez nálunk már amolyan nyári hagyomány :D

Gábor> Hűű, ismerős, de nem tudom melyik az...

 

Megjegyzés küldése

<< Haza